mandag 15. mai 2017

KAN DEN BRYSOMME ARBEIDSTAKEREN SPARKES?



Heftige konflikter kan oppstå på enhver arbeidsplass.
Men når kan sjefen sparke en arbeidstaker
han oppfatter som brysom? Dét er ett av
spørsmålene vi vil ta for oss på frokostseminaret
onsdag 14. juni.  Illustrasjon: Pixabay.com
Hvor dårlig må en arbeidstaker oppføre seg for at han skal kunne sparkes?

Det er ett av spørsmålene som vil bli belyst på vårt frokostseminar onsdag 14. juni. Seminaret er gratis.  

 Enhver arbeidstaker har en ulovfestet lojalitetsplikt overfor virksomheten hvor han er ansatt. Hva denne lojalitetsplikten innebærer er imidlertid ikke helt åpenbart. Er det en smakssak hva som er lojalt og hva som er illojalt? Vil det være illojalt å ytre seg ufordelaktig om virksomheten hvor man er ansatt? Hva med å slenge med leppa til kollegaer, å sjekke opp kona til sjefen på bedriftens julebord eller å komme bakfull på jobb? Og – fra en annen synsvinkel: Finnes det arbeidsrettslige grenser for hårsårhet og fintføleri? Hvilke ytringer må arbeidsgiver og kolleger tåle?

 Kan en arbeidstaker som har gått over grensen gis umiddelbar avskjed, eller må han få gå ut oppsigelsestiden? Og vil det være de samme reglene som gjelder på disse områdene uavhengig av om man er i privat eller offentlig sektor?

 Våre advokater er spesialister i arbeidsrett og har mange års erfaring innen dette fagfeltet. Frokostseminaret om arbeidstakers lojalitetsplikt og oppsigelse på grunn av arbeidstakers forhold  holdes av advokat Bjørn Inge Waage og advokatfullmektig Arvid Berentsen. Seminaret antas å kunne være nyttig for ledere, tillitsvalgte og HR-ansatte – i både privat og offentlig sektor.

 Kaffe og lett servering klokken 08.30. Det faglige innholdet starter klokken 08.45 og avsluttes klokken 10.15.
Seminaret har et begrenset antall plasser, som tildeles etter «førstemann-til-mølla-prinsippet».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar