torsdag 28. september 2017

RØYKTE HASJ I NEDERLAND - FIKK SAKEN HENLAGT

Illustrasjonsfoto: Pixabay.com

En mann fra stavangerområdet som røykte hasj i Nederland, har fått saken sin henlagt.



Kort tid etter at mannen hadde vært i Nederland, ble han pågrepet av norsk politi og siktet. Politiet besluttet å gi mannen en påtaleunnlatelse. Dette er en type påtaleavgjørelse som innebærer at politiet konstaterer at siktede er skyldig, men at videre strafforfølgning anses uhensiktsmessig. En påtaleunnlatelse vil havne på den siktedes utvidede politiattest, slik at en person som har en påtaleunnlatelse ikke i alle henseender vil ha et plettfritt rulleblad.

Mannen som hadde røykt hasj i Nederland ønsket ikke å ha påtaleunnlatelsen hengende ved seg. Med bistand fra EBT klaget han derfor til statsadvokaten. Det ble anført at norsk politi ikke kunne gi påtaleunnlatelse eller på annen måte strafforfølge hasjrøyking i Nederland, ettersom Nederland befinner seg utenfor den norske legemiddellovens stedlige virkeområde. Politiet besluttet etter kort tid å henlegge saken som «intet straffbart forhold».

EBTs advokatfullmektig Arvid Berentsen (ab@ebtas.no) var forsvarer for mannen som nå unngår at hasjrøykingen skaper problemer for ham videre i livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar