mandag 19. februar 2018

BØNDER UNNGÅR Å FÅ DYRENE TVANGSSLAKTET

Mattilsynet får ikke tvangsslakte sauene, kuene og hestene til et gårdbrukerpar i Rogaland. Det har Gulating lagmannsrett bestemt.


Illustrasjonsfoto: Pixabay.com

Lagmannsretten fastslår i en midlertidig avgjørelse at staten ved Mattilsynet inntil videre ikke var berettiget til ved tvang å fjerne sauene, hestene og kuene fra gården for nedslakting.

Begrunnelsen er at retten ikke betrakter det som usannsynlig at de to bøndene ville kunne nå frem i en ankerunde med oppheving av tidligere negative vedtak fra Mattilsynet.

En nedslakting ville innebære et svært stort inngrep, ikke bare av økonomisk karakter. Lagmannsretten fant det derfor nødvendig med en midlertidig avgjørelse, da en gjennomføring av nedslakting ville medføre at saken ikke kunne forfølges for ankedomstolen som forutsatt.

Mattilsynet fattet i  november i fjor vedtak om at eierne av dyrene ikke lenger skulle få opprettholde sitt dyrehold. De var av den formening at slik fortsatt dyrehold ville  strid med dyrevelferdsloven. Jæren tingrett var i dom av januar i år enig i dette, men dommen er påanket.

 Bøndene ble også tilkjent saksomkostninger av lagmannsretten.

 De to bøndene er for lagmannsretten representert ved EBT-advokat Erik Torall ( et@ebtas.no)

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar